Hlavní obsah

Lexus poprvé ukázal nové IS, zbraň na německou prémiovou konkurenci

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní odnož Toyoty ukázala novou generaci sedanu střední třídy IS. Ten bude mít světovou premiéru příští týden na autosalonu v Detroitu a mezi jeho hlavní soupeře bude patřit BMW řady 3 a Mercedes-Benz třídy C.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Článek

Lexus po nedávném zveřejnění fotografií kamuflovaného IS ukázal oficiální fotografie sériové verze. Ta sází na hodně dramatický design, ať už celkovým tvarem karoserie s možná až příliš velkou maskou chladiče. Zajímavé je i tvarování zadních světel, která se svažují do úzké linky navazující na prolis vedoucí až k prahům.

Kromě mnoha oslavných frází ale Lexus dosud nezveřejnil prakticky žádné technické parametry. Jisté je pouze to, že nové IS nebude vůbec nabízet dieselové motory. V nabídce bude buď šestiválec, nebo 2,5litrový čtyřválec. Čtyřválec s označením IS300h bude spojen s elektromotorem.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Nové IS díky větší šířce a delšímu rozvoru (přesné údaje opět chybí) nabízí více místa na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru, což bylo u minulé generace často kritizováno. Zadní sedačky jsou dělitelné v poměru 60:40. Lexus dále tvrdí, že snížil posaz řidiče a rovněž se zmenšil úhel sklonu nového volantu. Dále se prý prodloužil rozsah podélného nastavování volantu, aby řidič mohl zaujmout lepší pozici. V interiéru jsou nově analogové hodiny a dotykový ovladač, kterým můžete nastavovat například klimatizaci.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Více řekne Lexus 15. ledna během světové premiéry nového IS. Kdy bude zahájen prodej, a jaké budou ceny, zatím zůstává zahaleno tajemstvím.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Anketa

Ohodnoťte vzhled nového Lexusu IS (známkování jako ve škole)
1
75,7 %
2
11,8 %
3
5,5 %
4
2,6 %
5
4,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11716 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám