Hlavní obsah

BESIP: povinná výbava a užitečné prvky nad rámec zákona

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdaleka ne všichni řidiči vědí, co všechno s sebou musí povinně v autě vozit. Při policejní kontrole byste za absenci povinné výbavy mohli platit pokutu, horší však je, že by vám některé prvky mohly chybět, až je budete potřebovat.

BESIP: Povinná výbavaVideo: Besip

 
Článek

V Česku platí, že do povinné výbavy patří autolékárnička, výstražný trojúhelník, náhradní žárovky vnějšího osvětlení a pojistky, zvedák, klíč na matice kol, náhradní kolo nebo sada na opravu pneumatik a reflexní vesta (na dobře dostupném místě).

Při nouzovém zastavení mimo obec byste měli dodržet tento postup: zapnout výstražná světla, z auta vystupovat už s vestou. Tak aby byla vidět, a co nejdřív si ji obléknout.

Výstražný trojúhelník umístěte mimo obec 50 m za auto, v obci může být vzdálenost i kratší. Na dálnici by to mělo být minimálně 100 metrů. Kromě povinné výbavy ještě doporučujeme vozit s sebou vlečné lano, pracovní rukavice, svítilnu a mít po ruce hasicí přístroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám