Hlavní obsah

Mercedes-Benz ukázal omlazenou třídu E, sedan i kombi

Novinky, maž

Nové "éčko", která spadá do vyšší střední třídy, prošlo výraznějším omlazením. Největší změny se týkají přední masky, nové jsou i některé prvky v interiéru. Světová premiéra bude v lednu na detroitském autosalonu.

Mercedes-Benz ukázal omlazenou třídu EVideo: M-B

 
Článek

Mercedes po čtyřech letech výrazněji omladil třídu E, největší změny jsou patrné při pohledu na novou přední masku s jinak (a efektněji) tvarovanými světly s oddělenými diodami pro denní svícení. V nabídce budou dvě provedení přídě s jinak řešenou maskou a umístěním loga. Nový je rovněž přední nárazník, zadní světla a spodní hrana nárazníků.

Vnitřek se proti exteriéru příliš nezměnil, jiné jsou výdechy klimatizace, některé ovladače a částečně palubní deska; v kabině jsou údajně i kvalitnější materiály.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2013)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2013)

Základním motorem je čtyřválcový dvoulitr a výkonem 183 koní, naopak vrcholem je (do příchodu verze AMG) 4,7 litrový osmiválec s výkonem 408 koní. V nabídce je ještě dalších devět motorů.

Všechny motory jsou kombinované s automatickou sedmistupňovou převodovkou. Hovoří se i o hybridní verzi, detaily si ale Mercedes nechává na detroitský autosalon, kde v lednu proběhne světová premiéra. V nabídce nebudou chybět verze s pohonem všech čtyř kol (4Matic).

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2013)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy E (2013)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz třídy E

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám