Hlavní obsah

Největší čínská automobilka neplánuje prodej v USA, kancelář zde má

Největší čínská automobilka SAIC Motor v příštích několika letech neplánuje výrobu ani prodej vozů v Severní Americe, ačkoli letos v létě otevřela svou kancelář ve Spojených státech. Uvedl to šéf americké divize společnosti I Lu.

Foto: SAIC

SAIC MG 6

Článek

"Je skutečně jasné, že v krátkém období, tedy během několika let, nejsou žádné plány na automobilové podnikání SAIC v Severní Americe," řekl. Společnost SAIC v červnu v USA otevřela kancelář, která by měla časem zaměstnanost sto lidí a soustředit se na nákup, logistiku a technologie, napsala agentura Reuters.

SAIC v Číně spolupracuje s předními světovými automobilkami, například s největším americkým výrobcem automobilů General Motors nebo s evropskou jedničkou Volkswagen.

SAIC v prvním pololetí zvýšila čistý zisk o pět procent na 10,78 miliardy jüanů (zhruba 34,5 miliardy korun). Výraznějšímu růstu zisku zabránilo zpomalení poptávky na domácím trhu.

Čína předloni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Čínské automobilky nyní doufají, že se po úspěchu na domácím trhu prosadí také v zahraničí. Zatím vyvážejí zejména na rozvíjející se trhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám