Hlavní obsah

Automobilka BMW dosáhla v říjnu rekordního prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW v říjnu zvýšila prodej o 13 procent na rekordních 157 618 vozů. I přes slabou poptávku na některých evropských trzích tím dosáhla rekordního prodeje.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW

Článek

"Počítáme s příznivým vývojem také v příštích měsících. Jsme na dobré cestě k dosažení rekordního celoročního prodeje navzdory nynějším problémům na některých evropských trzích," uvedl šéf prodeje BMW Ian Robertson. V loňském roce automobilka zvýšila prodej o 14 procent na rekordních 1,67 miliónu vozů. Letos hodlá prodat více než 1,7 miliónu vozů, napsala agentura DPA.

Společnost tento měsíc oznámila, že ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 16 procent na 1,3 miliardy eur (33 miliard Kč) díky silné poptávce na čínském trhu. Čtvrtletní tržby stouply o 14 procent na rekordních 18,8 miliardy eur.

V březnu firma uvedla, že hodlá dosáhnout celoročního prodeje přes dva milióny vozů v roce 2016, tedy o čtyři roky dříve, než původně plánovala. Dodala, že si chce nadále udržet náskok před domácími konkurenty Audi a Daimler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám