Hlavní obsah

Opel pro malého Adama nabídne sportovní verzi s výkonem 192 koní

Novinky, maž

Německá automobilka Opel plánuje pro svůj nejmenší model Adam i sportovní verzi. Zákulisní informaci přinesl server PistonHeads. Adam by měl dostat přeplňovanou šestnáctistovku s výkonem až 192 koní, případně čtrnáctistovku s o trochu nižším výkonem.

Foto: Opel

Opel Adam (2012)

Článek

Opel Adam měří na délku 3,70 m a je široký 1,72 m (bez vnějších zpětných zrcátek). Rozvor automobilu, tedy vzdálenost od středu předních kol k zadním, činí 2311 mm. Nabízet se bude v třídveřové verzi, která pojme čtyři cestující.

Na výběr je zatím čtyřválcová dvanáctistovka o výkonu 51 kW (70 k) nebo čtrnáctistovka s výkony 64 kW (87 k) nebo 74 kW (rovných 100 k). V budoucnu by měla přibýt i sportovní varianta OPC.

Foto: Opel

Opel Adam (2012)

Opel chce s malým modelem Adam očividně konkurovat také sportovním verzím Audi A1, Mini a Fiatu 500. Pod jeho kapotu se dostane dost možná přeplňovaná šestnáctistovka s výkonem až 192 koní a 230 Nm. Šlo by tak o stejný motor, jaký má Corsa OPC. Otázkou je, zda Opel pro Adama nenabídne přeplňovanou čtrnáctistovku s výkonem 160 – 170 k. Podle zákulisních informací zatím nebylo rozhodnuto, který motor bude Adama OPC pohánět.

Zatím není jasné, kdy by se měla sportovní verze Adama dostat na trh. Kromě verze OPC byl potvrzen i motor z úplně opačného výkonového spektra - nový litrový tříválec s dosud neudaným výkonem a točivým momentem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám