Hlavní obsah

Hyundai HB20X: další "oplastované" auto výhradně pro Brazílii

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také Hyundai se rozhodl nabídnout pseudoterénní auto výhradně pro brazilský trh. Jde o oplastovanou verzi hatchbacku HB20, která sice nemá pohon všech kol, narostla ale světlá výška.

Foto: Hyundai

Hyundai HB20X (2012)

Článek

Brazilci mají rádi terénní auta, a pokud nejsou terénní, je alespoň dobré, když se tak tváří. Není tedy divu, že automobilky ke svým běžným modelům přidají pár plastů a prodávají „nový“ model výhradně v uvedené jihoamerické zemi. Tento týden podobný model ukázala Honda, nyní je to jihokorejský Hyundai. [celá zpráva]

Model HB20X vychází z hatchbacku HB20 (v Česku se neprodává). Změnilo se pár detailů, které automobilu poskytují „outdoorový“ vzhled. Světlomety mají černé vnitřní plochy, přibylo chromování.

Foto: Hyundai

Hyundai HB20X (2012)

Přepracovaná jsou přední mlhová světla. Nové jsou černé boční ochranné panely kolem celé karoserie a standardní střešní nosiče. Jiný je i nárazník s černými ochrannými lištami. Hyundai zvětšil i světlou výšku, o kolik konkrétně však uvedeno není. K modelu HB20X se dodávají patnáctipalcová litá kola.

Model HB20X je nabízen s jediným motorem. Jde o benzínovou šestnáctistovku 1.6 16V FLEX o výkonu 94 kW (128 k). Motor je vybaven proměnným časováním ventilů CVVT (Continuous Variable Vavle Timing). Zákazníci mají na výběr mezi mechanickou a automatickou převodovkou.

Tento vůz, určený výhradně pro brazilský trh, se bude vyrábět v novém závodě Hyundai Motor v Piracicabě ve státě Sao Paulo.

Foto: Hyundai

Hyundai HB20

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám