Hlavní obsah

BESIP: nejvíce nebezpečná situace pro motorkáře, jak jí předejít

Novinky, maž

Motorkáři umírají dle statistik Evropské unie 18krát častěji než řidiči automobilů. Videospot BESIPu ukazuje jednu z nejčastějších a nejvíc nebezpečných situací pro motorkáře.

BESIP - Nebezpečí pro motorkářeVideo: BESIP

 
Článek

Motorkáři nemají při nehodě takovou ochranu jako řidiči automobilů, jsou tedy mnohem více zranitelní. Ze statistik vyplývá, že každá 26. nehoda motorkáře končí jeho smrtí. Motorkáři podle statistik EU umírají 18krát častěji než řidiči automobilů. Mnoha smrtelným nehodám by šlo zabránit předvídáním a bezpečnějším jízdním stylem. Je ovšem nutné dodat, že za mnoho smrtelných nehod nemohou motorkáři sami, ale ostatní účastníci silničního provozu, kteří nehodu způsobí.

Na videu BESIPu je jedna z nejčastějších a nejvíc nebezpečných situací pro motorkáře. Po silnici se blíží ke křižovatce tři vozidla: auto, které za chvíli bude odbočovat doleva. Za ním dodávka, přes kterou není vidět. Motorka obě rychle dojede, přibrzdí, bleskově se podívá „podhledem“ na pravé straně, ale přes dodávku odbočující a blikající auto stejně nevidí. Prudce přidá, začne dodávku předjíždět a srazí se s odbočujícím autem. Motorka z boku narazí do předního kola auta. Následky takovéto nehody jsou v běžném provozu tragické a často končí smrtí nebo velmi vážným zraněním motorkáře.

Další díl pořadu Besipky se bude vysílat v pátek v 17:25 na ČT1.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám