Hlavní obsah

Šéf VW: situace na evropském automobilovém trhu se nadále zhoršuje

Situace na evropském automobilovém trhu se nadále zhoršuje. Uvedl to podle agentury DPA generální ředitel německého automobilového koncernu Volkswagen Martin Winterkorn při zahájení největšího latinskoamerického autosalonu v brazilském Sao Paulu. Dodal však, že Volkswagen stále počítá s dosažením plánovaného celoročního zisku.

Foto: ČTK/AP

Šéf automobilky Volkswagen Martin Winterkorn

Článek

Automobilka chce letos navzdory slabé poptávce v Evropě udržet provozní zisk na loňských 11,3 miliardy eur (přes 280 miliard korun). "Celoroční prognózy se držíme," prohlásil Winterkorn.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V loňském roce prodal rekordních 8,3 miliónu vozů.

Winterkorn uvedl, že Volkswagen se bude v rámci snahy o získání vedoucí pozice na světovém trhu více soustředit na Brazílii. "Brazilský automobilový trh má velký růstový potenciál," upozornil.

Prodeje VW v Brazílii rostou o 40 procent

Podle šéfa prodeje a marketingu Christiana Klinglera je Brazílie druhým největším odbytištěm vlajkové značky VW po Číně. V uplynulých pěti letech prodej skupiny Volkswagen v Brazílii stoupl téměř o 40 procent na více než 700 000 vozů ročně.

Brazílie je největší ekonomikou v Latinské Americe a čtvrtým největším automobilovým trhem na světě. Představuje významné odbytiště pro řadu předních automobilek.

Guvernér brazilského státu Santa Catarina Raimundo Colombo o víkendu uvedl, že německá automobilka BMW vybuduje v jižní Brazílii montážní závod a bude do něj investovat kolem 500 miliónů dolarů (9,5 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám