Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia se začne vyrábět v prvním listopadovém týdnu

– Mladá Boleslav

Nová Škoda Octavia se začne vyrábět v Mladé Boleslavi v prvním týdnu v listopadu, jak uvedlo čtvrteční vydání Škodováckého odboráře. Třetí generaci nejprodávanějšího modelu automobilka představí na začátku roku 2013. Světovou premiéru si model odbude na ženevském autosalonu. Škoda letos vyrobí milión vozů, napsal list.

Článek

O termínu zahájení výroby octavií informoval na říjnové podnikové radě odboráře výrobní šéf Michael Oeljeklaus. Současně s novou octavií začne i výroba modelu Yeti v Rusku z dílů dovezených z Česka.

Podobu dlouhodobě nejprodávanějšího modelu odhalí Škoda začátkem roku ve verzi sedan i kombi. Už nyní na internetu koluje video černého vozu, který autor záznamu označil za novou Octavii. Vůz je postaven na stejné platformě koncernu VW, kterou používá i Audi 3, Seat Leon a VW Golf. Příští rok se počítá také s verzemi RS a Scout.

Oeljeklaus představil i plán produkce nové kompaktní limuzíny Rapid, příští rok by jich měla firma vyrobit na 50 000 kusů, citoval list. V roce 2013 automobilka představí i novou karosářskou variantu rapidu se čtyřmi dveřmi a velkým zavazadlovým prostorem.

Škoda vloni vyrobila 875 000 vozů, z toho prodala 372 900 octavií. Jen za první letošní pololetí si octavii koupilo 219 600 zákazníků, což je meziročně o 9,7 procenta více. Růst prodejů firma díky novým modelům a dobré pozici na trzích mimo Evropu předpokládá i v příštím roce. Do roku 2018 chce vyrábět nejméně 1,5 miliónu aut ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám