Hlavní obsah

Audi poprvé v historii prodalo za devět měsíců přes milión aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi v období od ledna do září zvýšil prodej meziročně o téměř 13 procent na zhruba 1,1 miliónu vozů. Poprvé tak překonal hranici miliónu prodaných automobilů za pouhá tři čtvrtletí.

Foto: Audi

Audi A3 Sportback

Článek

"V letošním roce jsme poprvé dosáhli hranice miliónu prodaných automobilů již za devět měsíců. To je jasný důkaz, že jsme na správné cestě k naplnění svých strategických cílů," uvedl šéf marketingu a prodeje Audi Luca de Meo. "Vidíme, že se naše nové modely na trhu osvědčují a že odpovídají vkusu zákazníků," dodal.

V samotném září prodej meziročně stoupl o téměř 14 procent na zhruba 136 600 vozů zejména díky silnému růstu poptávky ve Spojených státech a Číně. Prodej navíc pokračoval v růstu také v Evropě navzdory obtížným podmínkám na některých evropských trzích.

Společnost Audi v prvním pololetí zvýšila zisk o třetinu na téměř 2,3 miliardy eur (zhruba 57 miliard korun) díky silné poptávce mimo Evropu. Firma koncem července předpověděla, že pokud se ekonomické podmínky nezhorší, bude její letošní provozní zisk na úrovni rekordních 5,35 miliardy eur z loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám