Hlavní obsah

Šéf Škody: Rapid bude náš druhý nejprodávanější model

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka dle očekávání oficiálně potvrdila světovou premiéru kompaktního liftbacku rapid na pařížském autosalonu. Ten začíná pro novináře a odborníky ve čtvrtek, široká veřejnost se na výstavní plochy podívá od soboty.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Článek

Nový rapid představuje další směr vývoje designu mladoboleslavských automobilů, podobnou příď má dle zákulisních informací i nová octavia, která se na fotografiích ukáže ještě do konce roku. Světovou premiéru bude mít třetí generace octavie v březnu na autosalonu v Ženevě.

Automobilka už nový rapid některým českým novinářům zapůjčila na testovací jízdy - vzhled a nabízená technika je tak již všeobecně známa. Od října bude Škoda Rapid uváděna na evropské trhy. Prodejní ceny rapidu Škoda představí až během výstavní premiéry. Ta proběhne ve čtvrtek 27. září od půl desáté dopoledne.

Škoda v případě rapidu věří ve velký komerční úspěch. „Po řadě octavia se rapid v následujících letech stane naším druhým nejprodávanějším modelem,“ řekl předseda představenstva Winfried Vahland.

Na stánku mladoboleslavské automobilky v hlavním městě Francie se veškerá pozornost bude upírat na nový rapid, automobilka zde neuvede žádný další koncept ani studii. Na stánku s rozlohou přes 2000 metrů čtverečních se kromě tří modelů rapid (během tiskových dnů jich bude dokonce pět) ukáže ještě dalších devět automobilů ze současné produkce Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda odhalila nový Rapid

Mladoboleslavská automobilka odhalila svou dlouho očekávanou novinku - model na pomezí fabie a octavie, který má však svými rozměry blíže octavii a prodejní...

První záběry jízdy nové Škody Rapid

Škoda Auto Novinkám.cz poskytla jízdní video nové Škody Rapid. Interiér na více než 40vteřinovém videu neuvidíte, nový model s logem Škody si ale prohlédnete...

Prvních 200 kilometrů za volantem Škody Rapid

Dálnice z Vídně, jízda hlavním městem Slovenska i nedaleké okresní silnice protínající slovenské dědiny. Takový byl program novinářské prezentace, na které...

Výběr článků

Načítám