Hlavní obsah

SsangYong e-XIV: "recyklovaný" koncept potřetí

Novinky, maž

O korejském SsangYongu není moc slyšet, přesto nezahálí. Automobilka se chystá do Paříže přivézt nový koncept e-XIV. Jde o v pořadí třetí variantu malého crossoveru s prvky SUV.

Foto: SsangYong

SsangYong e-XIV (koncept, září 2012)

Článek

Poprvé se koncept s názvem SsangYong e-XIV ukázal na frankfurtském autosalonu v roce 2011. Letos v březnu ukázal SsangYong v Ženevě novou verzi se stahovací střechou. Ač se to nezdálo pravděpodobné, seriál pokračuje koncem září v Paříži, kdy se představí verze, která má v názvu písmeno „e“.

Automobilka neuvádí, zda písmeno „e“ má symbolizovat elektrický pohon. V oficiálním tiskovém prohlášení je uvedeno, že zkratka znamená electric – eXciting user Interface Vehicle, tj. elektrické – vzrušující uživatelské prostředí vozidla. Což může znamenat cokoliv.

Foto: SsangYong

SsangYong e-XIV (koncept, září 2012)

SsangYong k pohonu neuvedl žádné informace. Známé jsou však rozměry konceptu – délka je oproti ženevskému konceptu o 10 mm menší (4160 mm), šířka pak o 20 mm menší (1790 mm). Výška 1575 mm zůstala stejná.

Foto: SsangYong

SsangYong XIV - druhá verze

Foto: SsangYong

SsangYong XIV - první verze (2011)

Více korejská automobilka neprozradila, bližší informace tak patrně uvede na pařížském autosalonu koncem září (nebo řečeno s trochou ironie - na další automobilové výstavě, kde by se ukázal čtvrtý koncept).

Anketa

Která verze konceptu se vám líbí nejvíce?
první
13,8 %
druhá
21,7 %
třetí
64,5 %
Celkem hlasovalo 470 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám