Hlavní obsah

Peugeot má elektrickou verzi partnera, na jedno nabití ujede 170 km

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot poprvé ukázal elektrickou verzi své dodávky Partner, která je poháněná elektromotorem. Dojezd na jedno nabití činí 170 kilometrů, datum uvedení na trh zatím francouzská automobilka neoznámila.

Foto: Peugeot

Elektrický Peugeot Partner (2012)

Článek

Partner vychází z verze poháněné spalovacím motorem. Rozdíl samozřejmě uvidíte po otevření kapoty – vpředu je uložený elektromotor. Vzadu jsou naopak dva lithium-ionové akumulátory s kapacitou 22,5 kW/h. Praktičnost umístěním akumulátorů neutrpěla (najdete je po stranách zadní nápravy), vnitřní rozměry nákladového prostoru jsou stejné jako u verze poháněné naftovým motorem.

Elektromotor nabídne 49 kW (67 k) a točivý moment 200 Nm. Dojezd elektrické dodávky činí 170 kilometrů, což ji předurčuje pro jízdy v centrech měst a na periferiích. Baterie se dobijí za 9 hodin, při rychlonabíjení se na 80 procent kapacity dostanou za půl hodiny.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Peugeot Partner Tepee Outdoor

Elektrický partner se nabízí ve dvou délkách karoserie (4,38 a 4,63 m), přičemž užitečná hmotnost je až 685 kg. Vpředu mohou sedět až tři cestující.

Cenu ani datum zahájení prodeje zatím Peugeot neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám