Hlavní obsah

Audi odhalí nové RS5 Cabrio v živém internetovém přenosu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi pro pařížský autosalon potvrdilo nový model RS5 Cabrio, který vychází z karosářské verze kupé. Světová premiéra Audi RS5 Cabriolet bude netradičně vysílána v živém přenosu na internetu.

Foto: Novinky

Audi nové RS5 Cabrio představí živě na internetu.

Článek

Pařížský autosalon je už za dveřmi a automobilky postupně odhalují své nové modely raději dříve, než aby riskovaly, že se o mediální pozornost budou muset dělit s desítkami dalších konkurentů.

Audi se rozhodlo k originálnímu kroku: premiéra vozu RS5 Cabrio se bude přenášet živě po internetu a video přenos nebude přístupný jenom novinářům, ale všem zájemcům. Je to jednoduché a levné řešení, takže je s podivem, že to nějakou automobilku nenapadlo již dříve.

O novém modelu RS5 Cabrio zatím nepadlo ani slovo. Jisté je pouze to, že se bude vyrábět a že si světovou premiéru odbyde na pařížském autosalonu koncem září. Virtuální premiéru bude možné sledovat ve čtvrtek od dvou hodin středoevropského času na těchto stránkách.

Technika kabrioletu bude vycházet z verze kupé představené v roce 2010. Tu pohání vysokootáčkový atmosférický motor V8 se zdvihovým objemem 4163 cm3, má přímé vstřikování benzinu FSI. Motor 4.2 FSI nejvyššího výkonu 331 kW (450 k) dosahuje při 8250 otáčkách a maximum točivého momentu 430 Nm poskytuje v pásmu od 4000 do 6000 otáček.

Kupé o hmotnosti 1725 kg zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,6 s a při rychlosti 250 km/h zabrání dalšímu zrychlování elektronický omezovač. Na přání může být hranice zásahu omezovače posunuta na 280 km/h. Silný osmiválec si přitom v průměru řekne o 10,8 l benzinu na 100 km. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám