Hlavní obsah

Novou Octavii Škoda ukáže do konce roku

Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka chce v pořadí třetí novodobou octavii ukázat ještě letos, pravděpodobně koncem listopadu. Místem světové premiéry pak bude březnový ženevský autosalon.

Foto: Škoda Auto

Článek

Vedení koncernu Volkswagen na moskevském autosalonu podle britského Autocaru potvrdilo, že nejdůležitější model Škodovky – Octavia – se poprvé ukáže v listopadu.

Prodej by měl být zahájen hned zkraje příštího roku, dobře informovaný zdroj z automobilky pro Novinky.cz uvedl, že by to mělo být později. Třetí generace octavie se totiž ve světové výstavní premiéře představí na březnovém ženevském autosalonu. Začátek prodeje v České republice tak podle našeho odhadu bude spuštěn v dubnu.

Třetí generace octavie bude postavena na nové koncernové platformě MQB, nový model díky tomu bude lehčí. [celá zpráva]

Platformu MQB využívá Audi A3 a Golf sedmé generace, který se ukáže 4. září a svou premiéru bude mít na pařížském autosalonu koncem září. Podle spekulací by nový model, který už je prakticky hotový, mohl narůst do délky až na 4,8 metru, takže by velikostně zasahoval do střední třídy. Škoda by tak udělala větší prostor rapidu (prodej začne v říjnu), který velikostně stojí na pomezí fabie a současné octavie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám