Hlavní obsah

Volkswagen otevřel v USA centrum pro testování automobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen pokračuje v rozšiřování aktivit ve Spojených státech. Firma tento týden slavnostně otevřela centrum pro testování automobilů a motorů nedaleko Los Angeles.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Zařízení, jehož výstavba si vyžádala investici 27 miliónů dolarů (přes půl miliardy korun), zaměstná 50 lidí. "Toto testovací centrum je dalším mezníkem v růstové strategii Volkswagenu na americkém trhu," uvedl člen představenstva severoamerické divize VW David Geanacopolous.

Volkswagen loni v květnu slavnostně otevřel novou továrnu ve Spojených státech. Firma investovala do výstavby závodu v americkém státě Tennessee miliardu dolarů (zhruba 20 miliard korun). Po více než dvacetileté přestávce tak začala znovu vyrábět automobily v USA. Továrna v současnosti zaměstnává 3300 lidí. V příštím roce by měla vzhledem k silné poptávce zvýšit podle DPA produkci na 180 000 vozů ročně z původních 150 000 aut za rok.

Volkswagen v loňském roce zvýšil prodej v USA o 26 procent na zhruba 325 000 vozů. Po zahrnutí luxusní divize Audi ve Spojených státech prodal zhruba 450 000 vozů. Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám