Hlavní obsah

Pick-up VW Amarok má výkonnější motor a rozšířenou výbavu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen nově amaroky s dvojitou kabinou pro evropský a ruský vyrábí v Hannoveru. Nový je výkonnější motor BiTurbo TDI v kombinaci s manuální převodovkou. Navýšila se dále hmotnost taženého přívěsu a nové jsou i některé prvky příplatkové výbavy.

Článek

Změny pro nový modelový rok jsou spíše drobnějšího charakteru. V případě motoru BiTurbo TDI byl u modelů s mechanickou převodovkou zvýšen ze 120 kW (163 k) na 132 kW (180 k), což je stejná hodnota, jakou nabízela kombinace tohoto motoru a samočinné převodovky.

Nově najdete v seznamu příplatkové výbavy parkovací senzory vpředu a vzadu a přídavné topení s dálkovým ovládáním. Zadní víko zatížitelné hmotností až 200 kilogramů je nyní uzamykatelné a díky nové pružině se snadněji zavírá.

Všechny modely Amarok s pohonem všech kol a mechanickou převodovkou mají nyní nejvyšší přípustnou hmotnost přívěsu 3,0 tuny. Amarok se samočinnou převodovkou zvládne připojit přívěs s hmotností až 3,2 tuny.

Dobrou zprávou je, že záruka proti prorezavění byla prodloužena na 12 let (což je standardní hodnota mezi osobními automobily). V tuzemsku ceny amaroku začínají na částce 574 770 korun (dvoumístná kabina) a motorem 2.0 TDI o výkonu 90 kW (122 k). Dvojitá kabina je s tím samým motorem dražší o 68 413 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám