Hlavní obsah

Nissan Pathfinder se kompletně odhalil

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po odhalení na facebookovém profilu minulý týden nyní Nissan ukázal nový model Pathfinder ze všech stran a přidal i několik technických informací. Potvrzen je zatím jediný motor: 3,5litrový šestiválec.

Foto: Nissan

Nissan Pathfinder (2012)

Článek

Už na první pohled je jasné, že nový Nissan Pathfinder dostal modernější masku s výraznými světlomety. Ty tam jsou hranaté linky z třetí generace. Celkový tvar karoserie nicméně zůstává podobný jako u předchozí řady. Uvnitř kromě přípojky na iPod bude nová multifunkční dotyková obrazovka s navigačním systémem.

V nabídce bude jak verze 4x4, tak pouze s pohonem předních kol. Motor je zatím potvrzen jediný: jde o 3,5litrový šestiválec s výkonem 264 koní. Šestiválec bude kombinován s novou bezestupňovou převodovkou. Na evropském trhu bude nutností vznětový motor, o jaký půjde, zatím Nissan ani nenaznačil.

Foto: Nissan

Nissan Pathfinder (2012)

Japonský výrobce také snížil vysokou hmotnost minulého pathfinderu, ušetřilo se až 227 kilogramů. Pathfinder se v nové, čtvrté generaci vrátil od žebřinového rámu zpátky k samonosné karoserii, která obecně přináší více pohodlí při běžném ježdění, v terénu ale na tradiční rám ztrácí.

Návrat k samonosné karoserii se v historii pathfinderu udál mimochodem už podruhé. Ve druhé generaci žebřinový rám nahradila samonosná karoserie, která ale byla ve třetí generaci nahrazena zpět žebřinovým rámem.

Foto: Nissan

Nissan Pathfinder (2012)

Ceny ani datum zahájení prodeje "hledače cesty" zatím Nissan neprozradil.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan ukázal novou generaci modelu Pathfinder

Nissan na sociální sítě vypustil první dvě fotografie čtvrté generace SUV s názvem Pathfinder. Prodej bude v USA zahájen na podzim, kdy se tato novinka objeví...

Výběr článků

Načítám