Hlavní obsah

Volkswagen v pololetí zvýšil prodej o devět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen, jejíž součástí je Škoda Auto, zvýšila v prvním pololetí prodej téměř o devět procent na 4,45 miliónu vozů. V samotném červnu prodej stoupl o 11 procent na 798 500 vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen CC

Článek

"Dodávky skupiny Volkswagen se v prvním pololetí vyvíjely velmi dobře. V žádném případě to však není důvod k euforii. Ekonomická situace, zejména v západní Evropě, zůstává napjatá a obtížná," uvedl šéf prodeje VW Christian Klingler. Dodal však, že automobilka vstupuje do druhého pololetí s důvěrou.

Volkswagen v pololetí zvýšil prodej v Evropě o necelá dvě procenta na 1,93 miliónu vozů. Ve střední a východní Evropě prodej stoupl o více než 27 procent na 322 900 vozů. Ve Spojených státech prodej vzrostl o více než 30 procent na 275 200 vozů a v Číně o 17,5 procenta na 1,3 miliónu vozů.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Automobilka se tento měsíc dohodla na získání plné kontroly nad výrobcem sportovních vozů Porsche.

Škoda Auto tento týden oznámila, že v prvním letošním pololetí zvýšila prodej o 8,4 procenta na rekordních 493 000 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám