Hlavní obsah

Fiat převlékl pandu do pracovního

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí generace pandy se jako již tradičně ukázala také v užitkové verzi. Technika je stejná jako v případě verze pro pět cestujících, verze Van nabídne místa pro řidiče a spolujezdce a 1000 l velký zavazadlový prostor. Na italském trhu bude tento model stát v přepočtu 221 tisíc korun bez daně.

Foto: Fiat

Fiat Panda Van (2012)

Článek

Fiat Panda Van je stejně jako výchozí model pětidveřovým hatchbackem, v případě užitkové verze ale Fiat obětoval zadní sedačky a místo nich vykouzlil prostor, který má na délku 1,2 metru a pojme 1000 l zavazadel (měřeno po hranu oken). Hodnoty to nejsou ohromující, je však třeba si uvědomit, že panda patří mezi miniautomobily: je dlouhá 365 centimetrů, 164 cm široká a vysoká 155 cm. Užitná hmotnost činí na tak malé auto nadprůměrných 500 kilogramů.

Foto: Fiat

Fiat Panda Van (2012)

V nabídce pro Pandu Van budou zpočátku dva motory: zážehový čtyřválec 1,2 l s 51 kW (69 k) a turbodiesel 1,3 l MultiJet s výkonem 55 kW (75 k) a vstřikováním common-rail. Motory jsou spojené s pětistupňovou manuální převodovkou, poháněná jsou přední kola. V budoucnu ale bude k dispozici i verze s pohonem všech kol.

Foto: Fiat

Fiat Panda Van (2012)

Na italském trhu, kde se nový model zanedlouho objeví v autosalonech, bude tento model bez daně stát v přepočtu 221 tisíc korun. Česká cena není v tuto chvíli k dispozici.

Foto: Fiat

Fiat Panda Van (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám