Hlavní obsah

Audi v červnu opět zvýšilo prodej

– Frankfurt

Výrobce luxusních vozů Audi pokračoval v červnu ve snižování náskoku konkurenční automobilky BMW. Audi, která je divizí největšího evropského výrobce aut Volkswagen, zvýšila v červnu prodej o 13,1 procenta na 133 050 vozů, hlavně díky vysokému prodeji v Číně, USA a doma v Německu.

Foto: Audi

Audi SQ5 TDI (2012)

Článek

Za šest měsíců roku se prodej zvýšil o 12,3 procenta na 733 250 vozů. Čína měla na celkovém prodeji podíl více než 26 procent. Německo, které je druhým největším trhem Audi, má na celkovém prodeji podíl 18 procent a USA necelých deset procent.

Prodej rivala BMW se v červenci zvýšil jen o čtyři procenta. Za celé pololetí stoupl o 8,3 procenta na 747 064 vozů.

Foto: Audi

Audi A1 Sportback (2012)

Generální ředitel Audi Rupert Stadler řekl, že firma je na dobré cestě pro splnění svého plánu, který počítá letos se zvýšením prodeje na 1,4 miliónu vozů z loňských 1,3 miliónu. Vysoká je poptávka zvláště po sportovně-užitkových vozech a ještě do konce tohoto měsíce chce firma začít prodávat v Číně kompaktní SUV Q3.

Prodej v Německu v červnu stoupl o 15 procent. V USA se zvýšil o 26 procent a v Číně o 20 procent, napsaly agentury AP a Reuters.

Audi sesadila loni Mercedes-Benz z pozice druhého největšího výrobce luxusních aut na světě podle počtu prodaných vozům. Za BMW však v prodeji stále zaostává, i když už se jí podařilo předstihnout BMW v ziskovosti. Cílem Audi je do roku 2020 zdvojnásobit dodávky na trh na zhruba dva milióny vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám