Hlavní obsah

Seat Toledo, bratr Škody Rapid, se ukázal v sériové verzi

Novinky, maž

Internetem kolují fotografie nového Seatu Toledo, který se bude vyrábět na stejné lince jako Škoda Rapid. Přestože jde zjevně o oficiální snímky, španělská automobilka je na svém novinářském portálu nezveřejnila. Očekáváme, že se tak stane v řádu několika dnů.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Článek

Společně s fotografiemi uniklo i několik technických informací, které budou stejné i pro rapid. Toledo se bude prodávat v karoserii typu liftback (výklopné páté dveře včetně prosklení), bude 4,48 metru dlouhé a rozvor náprav bude činit 2,6 metru. Zavazadlový prostor by měl nabídnout 517 litrů. Pro srovnání, octavia liftback je dlouhá 4,56 m a velikost od předních kol k zadním činí 2,578 metru, kufr nabídne 585 l.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Podvozek bude jednodušší konstrukce, tj. vepředu klasické zavěšení McPherson, vzadu vlečená ramena s torzní příčkou. V případě motorů mají být v nabídce tři, přičemž základem je pravděpodobně tříválcová dvanáctistovka (75 a 85 k), dále 1,2 TSI s výkonem 104 koní.

Silnější 1,4 SI má 122 k. V nabídce bude i jeden naftový motor, 1,6 TDI s výkonem 105 koní. V nabídce bude pětistupňová i šestistupňová manuální skříň a sedmistupňové DSG.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Světová premiéra se odehraje buď na srpnovém moskevském autosalonu, nebo – což je pravděpodobnější - až v září v Paříži (slavnostní premiéru zde bude mít Škoda Rapid), prodej bude zahájen do konce roku. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012, koncept, Ženeva)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám