Hlavní obsah

BMW nejspíš pracuje na sedmistupňové manuální převodovce

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW podle snímku z patentového úřadu pravděpodobně pracuje na sedmistupňové manuální převodovce. Jako první přišel s touto informací server E90post.com. Manuální převodovku se sedmi stupni má zatím pouze Porsche.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW řady 3 (F30)

Článek

Porsche v nejbližších letech možná nebude jedinou automobilkou na světě, která nabízí sedmistupňovou manuální převodovku. Na sedmistupňové manuální skříni totiž pracuje patrně také BMW. V případě mnichovské automobilky máte nyní na výběr dva typy převodovek: osmistupňový automat od ZF, který se objevuje i v nejmenších modelech značky a výborný šestistupňový manuál.

Nová převodovka od BMW by měla mít mechanickou zábranu proti zařazení nesprávného rychlostního stupně a spekuluje se dokonce i o tom, že by rychlostních stupňů mohlo být osm. Otázkou je, kdy a zda vůbec BMW tento nový typ převodovky představí, uvedení na trh lze očekávat v řádu několika let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám