Hlavní obsah

Škoda od září vymění šéfa technického vývoje

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od začátku září přebírá Frank Welsch v představenstvu mladoboleslavské automobilky odpovědnost za oblast Technický vývoj. Nahradí ve funkci Eckharda Scholze, který převezme vedení značky Volkswagen Užitková vozidla.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Technologické centrum Škoda (Česana, Mladá Boleslav)

Článek

Nový šéf technického vývoje Škody, Frank Welsch, pracoval v posledním období na vývoji karosérií u značky Volkswagen. V koncernu Volkswagen pracuje Welsch od roku 1994, během své kariéry pracoval u společnosti Shanghai Volkswagen v Číně, kde vedl útvar vývoje produktů.

Současný šéf technického vývoje, Eckhard Scholz, byl zodpovědný za modely Citigo, Rapid nebo třetí generaci Octavie, která se začne prodávat příští rok. Scholz nově převezme vedení značky Volkswagen Užitková vozidla.

Na vysokých postech ve Škodě Auto to není jediná změna, od 1. září převezme Werner Eichhorn v představenstvu společnosti škodovky odpovědnost za oblast „Prodej a marketing“. Nahradí ve funkci Jürgena Stackmanna, který v centrále koncernu ve Wolfsburgu přebírá vedení marketingu koncernu Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám