Hlavní obsah

Dacia má nový model Dokker, nabízí se také v užitkové verzi

Novinky, maž

Rumunská Dacia zveřejnila fotografie nového modelu Dokker, který se bude nabízet rovněž v užitkové verzi Van. Novinka vychází z modelu Lodgy, který se začne prodávat v červnu od 220 tisíc korun. Hlavním rozdílem nově představeného Dokkeru jsou posuvné zadní dveře.

Foto: Dacia

Dacia Dokker

Článek

Dacia bez bližších podrobností vypustila fotografii nového modelu Dokker, který evidentně vychází z Dacie Lodgy, která se v červnu začne prodávat. Dokker by se měl lišit zadními posuvnými dveřmi, jeho celková výška by měla být větší než u modelu Lodgy (přesné údaje zatím rumunská automobilka neuvedla).

Se stoprocentní jistotou lze říci, že Dokker bude mít i užitkovou verzi - Van, která bude nabízet místo pro řidiče a spolujezdce, zbytek vozidla bude zabírat zavazadlový prostor. Ani v případě tohoto odvozeného modelu však rumunská automobilka neprozradila žádnou podrobnost.

Foto: Dacia

Dacia Dokker Van

Lodgy se bude prodávat od června

Nová Lodgy je dlouhá 4498 mm, široká 1751 mm (bez zpětných zrcátek) a vysoká 1682 mm. Rozvor náprav činí 2810 mm, takže se dá předpokládat, že pro cestující bude místa v druhé řadě dostatek. Kufr nabídne v sedmimístném uspořádání 207 litrů, 827 l v pětimístném uspořádání, a pokud sklopíte sedačky, je hodnota ohromujících 2617 litrů.

V nabídce jsou tři motory, jeden zážehový a dva vznětové 1,5 dCi s výkony 90 k (66 kW) a 200 Nm a 107 k (79 kW) a 240 Nm. Benzínový motor nabídne 82 koní (60 kW) a 134 Nm točivého momentu. Stejnou nabídku motorizací očekáváme i u modelu Dokker.

Foto: Dacia

Dacia Lodgy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám