Hlavní obsah

První živá fotografie Škody Citigo ve sportovním

Novinky, Martin Žemlička
Aktualizováno

Mladoboleslavská automobilka představí na celosvětově největším setkání fanoušků tuningu vozů koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee studii sportovní verze modelu Citigo. Sraz, který je v pořadí 31., začíná ve středu a trvá do soboty 19. května.

Foto: Škoda Auto

Studie Škoda Citigo Rally naživo (výřez)

Článek

Citigo je nejmenším modelem Škody, vyrábí se v třídveřové a pětidvéřové verzi. Přestože automobilka zatím sportovní verzi odmítá, na tuningovém srazu v Rakousku se ukáže sportovně pojaté Citigo Rally.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo Rally (studie, 2012)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Citigo (5D verze, 2012)

Automobil zaujme masivním předním nárazníkem a velkým nasávacím otvorem. Zádi vozu dominuje centrálně umístěná koncovka výfuku a přítlačné křídlo. Nízkoprofilové pneumatiky jsou obuté na kovaných osmnáctipalcových kolech.

Foto: Škoda Auto

Studie Škoda Citigo Rally naživo

Je zřejmé, že se tato designérská studie inspirovala současnou soutěžní Fabií S2000. Jaká je technika pod kapotou a zda je studie funkční, zatím Škoda neuvedla. K dispozici je zatím pouze skica, první fotografie očekáváme v průběhu středy, kdy tuningové setkání vozů koncernu Volkswagen v Rakousku začíná. Nepředpokládáme, že by Škoda měla zájem tento model vyrábět ve sportovním provedení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám