Hlavní obsah

Novou Škodu Rapid natočil svědek na R10

Stále více lidí zahlédlo na českých silnicích nový model škodovky Rapid. Ve čtvrtek ho jeden čtenář Novinek přistihl na Pražském okruhu, o den později ho potom další spatřil při testovací jízdě na rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Nové auto vyfotografoval a jeho jízdu zaznamenal na kameru.

Nový vůz Škoda Rapid přistižen na R10Video: Josef Pařízek, Novinky

 
Článek

Stříbrný Rapid byl jen lehce zakamuflovaný. „Celou dobu ho doprovázely dva vozy Roomster, kryly ho ze všech úhlů. Můj vůz je v rychlosti 170 kilometrů za hodinu jen stěží doháněl,“ napsal Novinkám svědek.

Foto: Josef Pařízek, Novinky

Škoda Rapid při testovací jízdě

Foto: Josef Pařízek, Novinky

Přední část testovaného vozu

Vůz přistihl jiný svědek také na Pražském okruhu, a to o den dříve. Ani jeho řidič neměl pro natáčení pochopení. Ze závěru záznamu pořízeného čtenářem je vidět, jak Rapid kličkováním mezi pruhy spěšně uniká. [celá zpráva]

Škoda Rapid přistižena na Pražském okruhu, řidič chtěl uniknout kameřeVideo: Pro Novinky.cz Stanislav Štický, .

Škoda Rapid je už nějaký čas k vidění na silnicích v testovacím provozu. Nový model byl spatřen také na dálnici D8. Teoreticky ale po českých silnicích může jezdit i dvojče rapidu, Seat Toledo. Vzhledem k technické podobnosti nelze maskované modely rozlišit.

Výroba nového liftbacku začne v hlavním závodě v Mladé Boleslavi v létě a světová premiéra sériové verze nové škodovky se uskuteční v září na pařížském autosalónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám