Hlavní obsah

Superluxusní kabriolet Landaulet: jeden z dvaceti kusů je k vidění v Praze

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od prvního do 13. května je v sídle společnosti Mercedes-Benz ČR vystaven další zajímavý exponát, jehož se vyrobilo pouhých dvacet kusů. Tentokráte jde o luxusní model Landaulet od značky, jejíž dny jsou sečteny - Maybachu.

Mercedes LaundeveltVideo: Novinky

 
Článek

Maybach Landaulet je pátý model této luxusní značky, která však postupně zaniká. Německý Maybach zmizí během dvou let z mapy automobilového světa. Značka je dlouhodobě ztrátová a vývoj a výroba nových modelů by tak stála extrémně mnoho peněz. Maybach bude vyrábět auta do roku 2013, pak bude výroba ukončena.

Model Landaulet, jehož technika vychází z limuzíny Maybach 62 S, je unikátní v tom, že pevnou střechu má jen přední část interiéru (tj. sedadlo pro řidiče a spolujezdce). Nad cestujícími vzadu se otvírá velká plátěná skládací střecha.

Foto: Maybach

Maybach Landaulet

Zavření, respektive otevření střechy, zajišťují elektromotory, které  automaticky odjistí dva zámky, které zajišťují plátěnou skládací střechu k rámu střechy. Střecha se složí včetně integrovaného zadního okna dozadu za zadní sedadla. Otvírání a zavírání střechy zajišťují údajně téměř nehlučné hydraulické válce. Stažení či vytažení střechy zabere přibližně 20 vteřin.

Foto: Maybach

Maybach Landaulet nabídne cestujícím vzadu špičkový luxus.

Maybach Landaulet je poháněn šestilitrovým motorem V12, který je přeplňován dvěma turbodmychadly. Dvanáctiválec dosahuje nejvyššího výkonu 450 kW (612 k), který je k dispozici v rozpětí od 4800 do 5100 otáček.  Maximum točivého momentu 1000 Nm je k dispozici při 2000 ot./min.

Cena tohoto modelu je 22 miliónů korun. Od prvního do 13. května je k vidění v sídle společnosti Mercedes-Benz ČR v Praze na Chodově.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám