Hlavní obsah

GM chce být největším akcionářem Isuzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka General Motors Co. plánuje získat v japonském výrobci vozidel Isuzu Motors Ltd podíl zhruba deset procent. Kapitálové spojení má být součástí spolupráce, v rámci které chtějí obě firmy společně prodávat užitkové vozy v Asii a ve Střední a Jižní Americe. Píše o tom japonský list Nikkei.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Isuzu vyrábí osobní automobily, nákladní automobily i autobusy.

Článek

Obě automobilky by měly začít jednání na počátku května. Podle listu se budou snažit, aby šéfové podepsali dohodu ještě letos v létě. Isuzu by se však mohla zdráhat prodat podíl, aby si zachovala nezávislost.

GM již měla v minulosti s Isuzu kapitálové spojení, které kvůli restrukturalizaci americké automobilky skončilo po 35 letech v roce 2006. Desetiprocentní podíl by z GM udělal největšího akcionáře Isuzu.

Isuzu podle listu také skončí jednání o kapitálovém spojení s německým Volkswagenem. Nadále však bude jednat o dodávkách lehkých nákladních vozů pro Volkswagen v Thajsku, píše agentura Reuters s odvoláním na Nikkei.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám