Hlavní obsah

Fiat otevřel novou výrobní linku v Srbsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Italská automobilka Fiat otevřela novou výrobní linku v závodě v Srbsku, která bude vyrábět novou rodinou verzi městského vozu 500. Celková investice do modernizace a zařízení závodu, který dříve patřil srbské automobilce Zastava, činila miliardu eur (24,8 miliardy korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová výrobní linka Fiatu v SrbskuVideo: Reuters

 
Článek

Plný provoz se má spustit koncem roku 2012 a továrna by v této době měla zaměstnávat 2400 osob. Dalších 1000 pracovních míst má vzniknout u dodavatelů. Výrobní kapacita by měla být 200 000 vozů ročně. Fiat si vybral pro výrobu nového čtyřdveřového modelu 500L Srbsko kvůli nízkým mzdám, daňovým prázdninám a vládním podporám.

Model 500L je větší verzí malého vozu Fiat 500. L v názvu znamená Large, tedy velký. Vůz se má začít prodávat na obou stranách Atlantiku na podzim a jeho základní cena má být 16 000 eur (asi 396 000 Kč). Fiat na základě dohody z roku 2008 vlastní 67procentní podíl v podniku "Fiat Automobili Srbija", který převzal jedinou srbskou automobilku Zastava. Zbývající podíl kontroluje srbská vláda.

Foto: Fiat

Fiat 500L (2012)

Závod kdysi vyráběl vůz Yugo, který byl v 80. letech minulého století považován v USA za auto s nejhorší kvalitou ze všech aut dovážených do země. Od roku 2009 podnik vyráběl modely Fiat Punto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám