Hlavní obsah

Lamborghini plánuje v roce 2017 výrobu terénních aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovních vozů Lamborghini připravuje třetí modelovou řadu, kterou by měly tvořit pseudoterénní automobily (SUV). Informoval o tom německý list Handelsblatt. Lamborghini je součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

Článek

Nová modelová řada má přispět k obnovení ziskovosti společnosti Lamborghini. "Je jisté, že ve středně dlouhém až dlouhém období třetí modelovou řadu potřebujeme," řekl podle listu šéf Lamborghini Stephan Winkelmann. "Ve prospěch luxusního terénního automobilu toho mluví hodně. Takovéto auto by bylo prvním vozem Lamborghini určeným pro všední den, ne pouze pro závodní trať či víkend," dodal.

Nová modelová řada by byla doplňkem ke sportovním vozům Gallardo a Aventador, které Lamborghini v současnosti nabízí. Luxusní terénní automobily jsou nyní podle agentury DPA populární a přinášejí výrobcům vysoké zisky. Mezi důležité odbytiště takovýchto vozů patří například Čína. Lamborghini podle listu Handelsblatt plánuje představit svůj nový model na letošním autosalonu v Pekingu. Na trhu by se nový model mohl objevit v roce 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám