Hlavní obsah

Toyota spouští ve Francii výrobu hybridního yarise

Novinky, maž

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) tento týden zahájila výrobu nového modelu Yaris Hybrid. O rozhodnutí vyrábět tento model ve francouzském závodu automobilky, Toyota poprvé informovala v září 2010. Od roku 2001 se ve francouzské továrně vyrábí běžné yarisy, nyní je to poprvé hybridní verze.

Foto: Toyota

Hybridní yaris.

Článek

Toyota do závodu na nový Yaris Hybrid investovala zhruba 25 miliónů eur (přibližně 625 miliónů korun). Od běžného yarisu má hybridní model novou převodovku, soustavu brzd, montáž měniče i zabudování akumulátoru. V rámci uvedení Toyoty Yaris třetí generace tak celková výše nových investic do tohoto výrobního závodu dosáhla celkové částky 125 miliónů eur (cca 3,125 miliardy korun).

Francouzská továrna Toyoty, ve které se yaris vyrábí od roku 2001, je v Evropě první, jenž bude vyrábět vozy segmentu B (auta velikosti fabie) s hybridním pohonem.

Yaris Hybrid pohání 1,5litrový benzínový motor a elektromotor, ústrojí je převzato z modelu Prius. Motor má výkon 100 koní, spotřebu ani jízdní výkony dosud výrobce neuvedl. V Česku se zatím tento model neprodává, je však pravděpodobné, že jej importér do konce roku začne nabízet i v tuzemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám