Hlavní obsah

Otevřené Bugatti Veyron za 47 miliónů se ukázalo na prvním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct stovek koní a cena 47 miliónů korun. Buďte si jisti, že potkat tohle vzácné Bugatti na silnici bude hodně nepravděpodobné. Francouzská automobilka vlastněná koncernem VW nyní zveřejnila první jízdní video, na kterém nový model zdolává klikaté horské silnice. Škoda jen, že přes tuctovou hudbu není slyšet zvuk výfuku.

Bugatti ukázalo nejvýkonnější otevřenou verzi veyronu na prvním videu Video: Bugatti

 
Článek

Bugatti ukázalo nový Veyron Grand Sport Vitesse v březnu na ženevském autosalonu.

Nový model vychází z Veyronu Super Sport a jde o nejvýkonnější otevřenou verzi veyronu. O pohon se opět stará impozantní osmilitrový šestnáctiválec (!) se čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1200 koní. Maximálka činí 431 km/h a 0-100 km/h zvládne Veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h. A mimochodem, točivý moment má hodnotu 1500 Nm.

Převodovka je samočinná, má sedm stupňů a řadit můžete i sekvenčně. Auto váží 1990 kilogramů, což je hodně, ale vzhledem k tomu, že jej pohání v podstatě dva osmiválce, jde o vynikající hodnotu. Stejně impozantní jako výkony je i prodejní cena - v přepočtu činí 47 miliónů korun.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám