Hlavní obsah

Honda počítá se zdvojnásobením prodeje v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda Motor předpokládá, že do roku 2015 zdvojnásobí svůj prodej v Číně. Plánuje v tomto období uvést na čínský trh dalších deset modelů. Uvedl to šéf čínských aktivit společnosti Kuraiši Seidži.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Honda

Článek

Honda se tak snaží snížit náskok, který před ní v Číně mají někteří konkurenti. "Byli jsme v Číně příliš opatrní, to je nepopiratelné," řekl Seidži. "Zvýšíme snahu o zavádění nových produktů vyvinutých pro čínský trh," dodal. Automobilka doufá, že jí Čína pomůže k oživení po loňském propadu prodeje, za kterým stály přírodní katastrofy v Japonsku a Thajsku. Ty těžce zasáhly výrobu Hondy i dalších japonských automobilek.

Honda vstoupila na čínský trh relativně pozdě, a výrazně tak zaostává například za konkurenty General Motors a Volkswagen. Honda loni v Číně prodala necelých 618 000 vozů, zatímco prodej Volkswagenu dosáhl 2,26 miliónu vozů a prodej GM dokonce 2,55 miliónu vozů, napsala agentura Reuters.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám