Hlavní obsah

Avia chce během několika let montovat nákladní auta také v Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákladní vozy tuzemského výrobce Avia Ashok Leyland by se mohly během několika let začít montovat ve Velké Británii. Počítá s tím nový dovozce Longton Avia UK, který nahradil dceřinou firmu automobilky Avia Trucks UK. V rozhovoru pro ČTK to sdělil marketingový manažer společnosti Avia Ashok Michal Bačkovský.

Foto: Petr Horník, Právo

Elektrická verze současné produkce českého výrobce Avia.

Článek

V první fázi bude společnost Longton Avia dovážet vozy vyrobené v letňanském závodě Avie, po zavedení na trhu se budou nákladní automobily kompletovat v Longtonu v hrabství Staffordshire. "Montáž nákladních vozů v Longtonu přinese stovky pracovních míst a naše podnikání tak pomůže jak dopravcům, tak i celému regionu," uvedl obchodní ředitel Longton Avia Jonathan Dale.

Letos chce Avia do Velké Británie vyvézt 20 až 30 vozů. V dalších letech by měl prodej růst. Záměrem automobilky je podle Bačkovského nabídnout britským dopravcům robustní, univerzální a kvalitní vůz, který bude na trhu přijímaný jako domácí vozidlo a přitom bude využívat zázemí a podporu globálního výrobce, mateřské Ashok Leyland z indické skupiny Hinduja Automotive Group.

S podobným konceptem prodeje počítá Avia například i na Blízkém východě nebo v Rusku, kam zatím dováží již smontované automobily.

Společnost Avia Ashok Leyland Motors je od roku 2006 součástí koncernu Hinduja Group. Produkce společnosti Avia pokrývá třídu nákladních automobilů s celkovou hmotností od 6,5 do 12 tun. V roce 2011 vyrobila 600 vozů, které směřovaly na trhy v Evropě, USA a Asii. Tržby Avia Ashok Leyland Motors loni stouply o třetinu na 425 miliónů korun, firma ale zůstala ve ztrátě. Ke konci roku společnost zaměstnávala 208 pracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám