Hlavní obsah

Fisker představí odvážně tvarovaný čtyřdvéřový hybridní sedan Atlantic

Novinky, maž

Kalifornská firma Fisker představí nový čtyřdvéřový sedan s hybridním ústrojím. Atlantic má poháněná zadní kola, na přání se bude dodávat i ve verzi s pohonem všech čtyř kol. Novinka se uvede na autosalonu v New Yorku, který začíná 6. dubna.

Foto: Fisker

Fisker Atlantic (2012)

Článek

Fisker Atlantic zaujme odvážným tvarováním karoserie, výraznou přední částí a velmi efektním zapuštěním klik druhé řady dveří do zadního sloupku. Technicky jde o čtyřdvéřový sedan, který se navenek tváří jako kupé. Otázkou je, kolik místa bude pro zadní cestující, prudké zkosení střechy naznačuje, že to patrně nebude nikterak slavné.

Fisker Automotive zatím neuvedl technické podrobnosti. Jisté je, že zdrojem pro baterie bude čtyřválec původem od BMW. Atlantic bude dále využívat dva elektromotory, technicky jde tedy o plug-in hybrid. Dojezd ani bližší technické parametry o hybridním ústrojí zatím nejsou k dispozici.

Foto: Fisker

Fisker Atlantic (2012)

Foto: Fisker

Fisker Atlantic (2012)

Standardně jsou poháněna zadní kola, v nabídce bude i verze s pohonem všech čtyř. Poprvé se Fisker Atlantic představí v pátek během zahájení autosalonu v New Yorku. Datum zahájení výroby ani ceny sériové verze zatím nejsou k dispozici.

Foto: Fisker

Fisker Atlantic (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Automobilové speciality: Fisker Tramonto

Americký nový výrobce automobilů má slušné šance zaujmout majetné fanoušky automobilů, kteří chtějí prvotřídní design a kvalitu. Firma Fisker Coachbuild totiž...

Fisker Karma: první video hybridního sedanu

Americká automobilka Fisker ukázala první video svého hybridního sportovního vozu Karma. Automobil má výkon 408 koní a měl se začít prodávat už minulý rok....

Výběr článků

Načítám