Hlavní obsah

Suzuki začalo prodávat nejostřejší verzi modelu Swift

Novinky, Martin Žemlička

Swift Sport - tak se jmenuje nejsportovnější verze, která právě vstupuje na český trh. Za 370 tisíc korun dostanete plně vybavené třídveřové auto, které pohání atmosférická šestnáctistovka s výkonem 136 koní.

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Článek

Oproti minulé generaci narostl nový Swift o dvanáct centimetrů na nynějších 3,89 metru. Nový model má širší rozchod kol vepředu i vzadu, rozvor náprav se zvětšil o 50 mm, z čehož budou těžit cestující na zadních sedadlech. Verze Sport je k dostání výhradně s třídveřovou karoserií a standardními 17palcovými litými koly.

Motor s interním kódem M16A je klasicky umístěn vepředu a pohání přední kola. Jde o atmosférický čtyřválec s proměnnou délkou sacího potrubí, variabilním časováním ventilů a objemem 1,6 litru. Motor nabídne výkon 136 koní (100 kW); dosahuje jej až při 6900 otáčkách. Točivý moment narostl ze 148 Nm na 160 Nm při 4400 otáčkách.

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Lehká váha

Výkony motoru papírově zrovna neohromí, je však třeba uvést, že Swift Sport váží sympatických 1 045 kilogramů. Normovaná spotřeba činí 6,4 litru na sto ujetých kilometrů. Převodovka je manuální a má šest stupňů. Stovku zvládne Swift Sport za 8,7 vteřin a jeho možnosti při zrychlování končí při 195 km/h.

Foto: Suzuki

Interiér verze Sport působí ponuře a čistě účelově.

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Oproti běžnému swiftu se u verze Sport zvýšila tuhost předních pružin o 15 % a zadních pružin o 30 %. Podvozek má vepředu vzpěry McPherson, vzadu je torzní náprava.

Cena za verzi Sport začíná na částce 369 900 korun a nutno dodat, že v základu už máte vše včetně sedmi airbagů, bi-xenonových světlometů, CD přehrávače či automatické klimatizace. Vybírat můžete ze šesti metalických barev.

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám