Hlavní obsah

Sedmimetrový Rolls-Royce Phantom: nejluxusnější pohřební auto na světě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská společnost Biemme Special Cars představila nejluxusnější pohřební auto na světě. Základem je Rolls-Royce Phantom, konečná cena je 12,5 miliónu korun.

Foto: Biemme Special Cars

Rolls-Royce Phantom Hearse B12

Článek

Nejnovější pohřební auto italské společnosti Biemme Special Cars, která se na tyto speciální vozy specializuje, je nejluxusnějším autem, které odváží nebožtíky při smutečním obřadu. Tentokráte ovšem nejde o přestavbu Mercedesu třídy E, nýbrž o Rolls-Royce Phantom, jedno z nejluxusnějších aut, jaké si za peníze můžete koupit.

Pohřební Phantom má výrazně prodlouženou karoserii (použit byl zejména hliník). Na délku nyní automobil měří 7010 mm a je i vyšší – 1880 mm. Šířka je stejná jako u výchozího modelu. Prostor pro převoz rakve je dlouhý 2340 mm, vysoký 920 mm a na šířku měří 900 mm. Uvnitř auta je místo pro čtyři cestující.

Foto: Biemme Special Cars

Rolls-Royce Phantom Hearse B12

O pohon vozu se stará 6,7 litrový dvanáctiválec s výkonem 460 koní a 720 Nm točivého momentu. Poháněna je zadní náprava. Převodovka je samočinná, šestistupňová. Spotřeba paliva je u standardní verze 14 litrů v kombinovaném režimu, jak žíznivý je pohřební speciál firma nesdělila.

Cena takto upraveného Rollse činí 12,5 miliónu korun.

Foto: Biemme Special Cars

Rolls-Royce Phantom Hearse B12

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám