Hlavní obsah

Audi nejspíš koupí výrobce motocyklů Ducati

Německý výrobce luxusních automobilů Audi je blízko k převzetí italského producenta motocyklů Ducati za zhruba 870 až 875 miliónů eur (přes 21 miliard korun). Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený se situací. Potvrdil tak informace německého časopisu Manager Magazin.

Článek

"Je tady ještě několik otázek, které je zapotřebí přezkoumat," upozornil zdroj. Podle listu Manager Magazin se jednání o převzetí firmy Ducati nachází těsně před dokončením. Společnosti Audi a Ducati se však k těmto informacím odmítly vyjádřit.

O rozhovorech Audi o koupi Ducati již dříve informoval list Financial Times Deutschland. Audi je stejně jako česká Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen.

Automobilka Audi v loňském roce zvýšila zisk o 69 procent na rekordních 4,4 miliardy eur a prodala rekordních 1,3 milionu vozů. Mateřská společnost Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě.

Ducati vznikla v roce 1926 jako malá rodinná firma, která vyráběla radiové součástky. Postupně se rozrostla do předního světového výrobce motocyklů. V posledních 20 letech vládne závodům superbiků. Majitelem Ducati je investiční fond Investindustrial. Ten firmu převzal v roce 2008 a pomohl jí vrátit se k zisku poté, co se v roce 2005 ocitla v hluboké krizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám