Hlavní obsah

Rapid nebo Popular? Škoda zatím nerozhodla o názvu nového liftbacku

Novinky, maž

V Mladé Boleslavi zatím netuší, jak se bude jmenovat nový liftback, jenž se ve světové premiéře ukáže v září na pařížském autosalonu. Nejpravděpodobněji se jeví varianty Rapid nebo Popular.

Článek

Škoda zatím neví, jak se nový liftback, který je v médiích běžně označován jako Rapid, bude jmenovat. „O novém názvu zatím nebylo rozhodnuto,“ uvedl na dotaz Novinek tiskový mluvčí automobilky Jozef Baláž. Stoprocentně jisté je zatím pouze to, že se nový model poprvé ukáže v září na pařížském autosalonu a že se bude vyrábět v karosářské variantě liftback.

„Předpokládáme, že označení nového modelu zveřejníme ještě před pařížskou výstavní premiérou,“ dodal Baláž. Jak nám potvrdil interní zdroj z automobilky, název Rapid se běžně používá i v oficiální dokumentaci vozu (nyní začíná předsériová, několikakusová výroba), to ovšem neznamená, že by Škoda za několik týdnů či měsíců konečné jméno auta nemohla změnit.

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Nebyl by lepší Popular?

Faktem je, že označení Popular by nejspíš lépe vystihovalo charakter vozu, který bude velikostně i cenově mezi fabií a octávií. Stejně jako v případě Rapidu využívala Škoda tento název ve své historii. V úvahu by tak připadalo i označení Felicia, další z nabízených variant, které má Škoda zaregistrované, totiž Lauretta, nám nepřijde pravděpodobné.

Automobilka už nyní prodává v Indii vozidlo s názvem Rapid, to ovšem s evropskou verzí nebude mít po technické stránce nic společného (technicky jde o VW Polo sedan). Mimochodem, indická verze se měla jmenovat Lauretta (Škoda pod označením Laura prodává Octavii), nakonec se ale automobilka rozhodla pro nynější název.

Foto: ŠA

Škoda Rapid - indická verze vyráběná v Pule. S novým modelem stejného jména, který se představí letos, má společný pouze název, technika bude rozdílná.

Později by se měl nový liftback vyrábět i v jiných karosářských variantách, například jako třídveřové kupé. Na právě probíhajícím autosalonu v Ženevě se ukázalo i dvojče Rapidu/Popularu – koncept Seatu Toledo. Oba automobily se budou vyrábět v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi.

Anketa

Vyberte název pro nový liftback
Rapid
74,3 %
Popular
14,7 %
Felicia
2,9 %
Lauretta
8,1 %
Celkem hlasovalo 9794 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám