Hlavní obsah

Škoda hodlá Rapid vyrábět i v dalších karosářských verzích

Česká automobilka Škoda Auto chce model vycházející z konceptu MissionL, představeného loni na podzim, vyrábět ve více karosářských variantách. Vůz, nejčastěji označovaný jako Rapid, chce představit v září na pařížském autosalonu.

Článek

Podle Eckharda Scholze, člena představenstva zodpovědného za technický vývoj, bude automobilka ve svém závodě v Mladé Boleslavi nejdřív vyrábět sedan či liftback. "Je tu velký prostor pro vůz, který by se vyznačoval svou emocionálností a zároveň by se nabízel za přijatelnou cenu," uvedl. Nejčastěji se tak mezi odborníky jako o další variantě hovoří o dvoudveřovém kupé, které Škoda dosud nemá.

Kompaktní sedan velikostí mezi Fabií a Octavií má mít nižší cenu než hlavní model Škody - Octavia. Ta by se mohla ve své třetí generaci ještě zvětšit a také dostat pestřejší elektronickou výbavu vycházející z nové koncernové stavebnicové platformy, kterou použila například automobilka Audi v nové verzi modelu A3.

Foto: ŠA

Škoda Rapid - indická verze vyráběná v Pule. S novým modelem stejného jména, který se představí letos, má společný pouze název, technika bude rozdílná.

Sériová podoba MissionL se má vyrábět v Mladé Boleslavi spolu se Seatem Toledo, který španělský výrobce v předprodukční verzi v Ženevě ukázal. Podle Scholze by se po rozběhu výroby mohla produkce nové modelové rodiny pohybovat kolem 150 000 vozů ročně. Rapid se již vyrábí v Indii, počítá se i s jeho produkcí v Číně a Rusku.

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Anketa

Kterou verzi Škody Rapid byste chtěli nejvíce?
Kupé
57,7 %
Kombi
34,2 %
Kabriolet
8,1 %
Celkem hlasovalo 5517 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám