Hlavní obsah

I ty, Bentley? Automobilka má své první SUV

Novinky, Martin Žemlička

Britská firma Bentley ukázala v úterý na ženevském autosalonu koncept svého prvního SUV, sériová výroba je nicméně velmi pravděpodobná. Bentley zatím sportovně-užitkové vozidlo nikdy nevyrábělo, podle zástupců automobilky má jít o nejluxusnější model v segmentu.

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

Článek

Vzhled konceptu částečně vychází z luxusního sedanu Mulsane, design ale minimálně na fotografiích působí místy rozpačitě. Koncept s názvem EXP 9 F mimochodem stojí na 23palcových kolech.

Samotná automobilka koncept, jenž se s jistotou dočká sériové verze, uvádí jako 4+1místný (prostřední místo je spíše nouzové, dvojce velkých zadních sedaček vypadá na pohled mimořádně luxusně). Vzadu je dle obrázků místa přehršel (rozměry vozu zatím nebyly uvedeny), samozřejmostí je luxusní zpracování s pečlivým výběrem použitých materiálů. A vzadu nechybí ani integrovaná lednička.

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

O pohon se stará šestilitrový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly, který i přes velikost a odhadovanou vyšší hmotnost zajistí dostatek nebo spíše přebytek výkonu. Převodovka je osmistupňová, samočinná. Informace o jízdních výkonech automobilka dosud nezveřejnila.

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

Anketa

Ohodnoťte vzhled Bentley EXP 9 F (jako ve škole)
1
17,4 %
2
6,6 %
3
14,2 %
4
13,7 %
5
48,1 %
Celkem hlasovalo 2461 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám