Hlavní obsah

Aventador J: nejradikálnější otevřené auto v historii Lamborghini

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské Lamborghini na právě otevřený ženevský autosalon přivezlo nový otevřený model Aventador J. Vyrobil se ho jediný kus, který bude po skončení výstavy na prodej.

Foto: Lamborghini

Šéf Lamborghini Stephan Winkelmann jej právě představuje na prvním dnu ženevského autosalonu (6. března 2012)

Článek

Nejradikálnější otevřené auto v historii Lamborghini. Tak popsal nový model šéf italské automobilky Stephan Winkelmann. Aventador J je také nejnižší, na výšku měří pouhých 1110 mm. Délka činí 4890 mm, šířka pak 2030 mm.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador J (2012)

Technika vychází z modelu Aventador a vzhledem k tomu, že toto dvoumístné otevřené auto nemá přední sklo, jde o speedster. Dvanáctiválec s objemem 6,5 litru nabídne rovných 700 koní (515 kW) a 690 Nm točivého momentu. Poháněná jsou všechna čtyři kola. Nejvyšší rychlost zveřejněna nebyla, ale rozhodně bude začínat číslicí "3".

Aventador J se vyrobil pouze v jediném exempláři, který bude za dosud nezveřejněnou částku nabídnut k prodeji. Lamborghini chystá sériovou otevřenou verzi aventadoru, ta bude mít stejnou techniku, ovšem méně extrémní vzhled.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Aventador J (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám