Hlavní obsah

Rapid do Ženevy nedorazí, Škoda představí jen pětidveřové Citigo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní březnový ženevský autosalon se zřejmě nehodil do plánů Škody na představení nového liftbacku Rapid, jedinou novinkou by tak podle oficiálního vyjádření měla být pětidveřová verze citiga. A to i přesto, že podle zákulisních informací se už rozjela předsériová výroba rapidu.

Článek

Škoda Rapid, nový sedan s velikostí mezi fabií a octávií a cenou dle našich odhadů od 320 tisíc korun, se nakonec v Ženevě nepředstaví. Naživo si jej budete moci prohlédnout až v září na pařížském autosalonu. Na stánku Škody bude k vidění pouze pětidveřová verze modelu citigo, která zde bude mít světovou výstavní premiéru. Škoda vybraným novinářům umožnila tento model řídit ještě před jeho světovou premiérou. [celá zpráva]

"Škoda Auto představí na nadcházejícím ženevském autosalonu ve výstavní premiéře model Citigo v pětidveřovém provedení," uvedl pro Novinky.cz tiskový mluvčí Jozef Baláž.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Citigo (5D verze, 2012)

Jak již dříve uvedl předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland, nový model Rapid se poprvé představí letos v září na pařížském autosalonu.

Podle jednoho z našich zdrojů z automobilky se již nový Rapid vyrábí v tzv. předsérii, která má ověřit následné “ostré” spuštění výroby. Od Seatu Toledo, který bude coby koncept k vidění v Ženevě, se nová škodovka liší pouze přední maskou. Oba automobily se budou vyrábět v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi, je to vůbec poprvé, kdy z Boleslavi bude sjíždět kompletní automobil s jiným logem než Škoda. [celá zpráva]

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám