Hlavní obsah

Kia ukázala svůj nový nejluxusnější model, luxusní sedan K9

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia v úterý zveřejnila první fotografie svého nejluxusnějšího modelu s jednoduchým označením K9. Novinka bude mít pohon zadních kol, korejská automobilka zatím neuvedla prodejní cenu ani technické podrobnosti.

Foto: Kia

Kia K9 (2012)

Článek

Kia K9 bude mít poháněná zadní kola. O pohon se nejspíš budou starat šestiválcové, respektive osmiválcové, motory. Automobilka zatím o modelu, který se nejprve začne prodávat v rodné Koreji, neuvedla další podrobnosti. Kia K9 z některých úhlů - zejména zepředu či zakončením C sloupku - nápadně připomíná současnou generaci BMW řady 7 a 5 GT. Zadní světla se zase inspirovala u Infiniti.

Foto: Kia

Kia K9 (2012)

„Prodej nového luxusního sedanu K9 má být v Koreji zahájen v první polovině tohoto roku. Otázka, zda se bude dovážet také na evropské trhy, potažmo do České republiky, je stále otevřená,“ uvedla na dotaz Novinek Kateřina Vokounová z českého zastoupení automobilky Kia.

Foto: Kia

Kia K9 (2012)

Anketa

Které auto se vám líbí více?
BMW řady 7
40,4 %
Kia K9
59,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3993 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám