Hlavní obsah

BMW M135i dostane přeplňovaný šestiválec s výkonem přes 300 koní

Novinky, Martin Žemlička

BMW kromě nové generace M6 bude příští týden na ženevském autosalonu ukazovat i plody divize M - jedním z nich je i nový "koncept" modelu M135i, který bude pohánět přeplňovaný řadový šestiválec s výkonem přes 300 koní.

Foto: BMW

BMW M135i (2012)

Článek

Na letošním ženevském autosalonu se na stánku mnichovské automobilky bude prezentovat také nová divize M Performance, která zde ukáže třikrát přeplňovaný vznětový motor. [celá zpráva]

Jednou z novinek je i koncept M135i (ve skutečnosti jde o prakticky hotovou sériovou verzi, ale marketingové oddělení BMW si zřejmě myslí něco jiného). O jaký jde model? Na první pohled je zřejmé, že jde o třídveřovou verzi řady 1, která dostala nižší podvozek, sportovnější brzdy i specifická 18palcová kola s dvojitými paprsky.

Foto: BMW

BMW M135i (2012)

Za zmínku také stojí spodní část zadního nárazníku lakovaná černou barvou. V nárazníku jsou také integrované dvojce koncovek výfuku. Další poznávací znamení - šedé kryty vnějších zpětných zrcátek a lesklé černé lišty kolem bočních oken.

O pohon se stará zážehový řadový šestiválec s dvojitým přeplňováním, BMW udává výkon „přes 300 koní“, podle neověřených zpráv by to mělo být 320 k (nejostřejší 1M Coupé s karoserií sedan má 340 k a 450 Nm).

V případě 135i bychom se měli dočkat i verze s pohonem všech čtyř kol. Více informací sdělí automobilka v úterý 6. března 2012 v 17 hodin, kdy bude nový model slavnostně odhalen ve světové premiéře.

Foto: BMW

BMW M135i (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám