Hlavní obsah

Jaguary a Land Rovery se budou vyrábět také v Číně, rozhodla Tata

Indická automobilka Tata Motors chystá výrobu luxusních vozů Jaguar a Land Rover v Číně. Vybrala již tamního partnera pro vytvoření společného podniku a nyní čeká na povolení čínské vlády k zahájení aktivit.

Článek

Společnost Tata v roce 2008 koupila britské luxusní značky Jaguar a Land Rover od americké automobilky Ford Motor za 2,3 miliardy dolarů (zhruba 43 miliard Kč). Divize Jaguar Land Rover byla pro firmu Tata zpočátku ztrátová, poté se ale dostala do černých čísel.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Land Rover Freelander TD4

V posledním čtvrtletí loňského kalendářního roku se na celkovém zisku automobilky podílela 95 procenty, napsala agentura Reuters. Kromě Británie se tak Jaguary a Land Rovery budou vyrábět i v Číně. Tata již má vybraného čínského partnera pro vytvoření společného podniku.

Tata je největším výrobcem nákladních automobilů a autobusů v Indii. Společnost je známá rovněž jako producent nejlevnějšího osobního automobilu světa Nano. Firma dnes uvedla, že hodlá během příštích 12 měsíců otevřít 230 prodejen vozů Nano. V současnosti má 120 takovýchto prodejen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám