Hlavní obsah

Ferrari FF a VW XL1 získaly ocenění od českých designérů

Letošní cenu za nejlepší automobilový design AutoDesign Awards 2012 získal sportovní vůz Ferrari FF. V kategorii konceptů odborná porota nejvíce ocenila hybridní Volkswagen XL1. ČTK to oznámili organizátoři z časopisu AutoDesign&Styling. Ceny předají na autosalonu v Ženevě.

Článek

Na druhé příčce v kategorii sériových vozů skončilo Lamborghini Aventador LP700-4 a třetím nejlépe hodnoceným designem se stal Volkswagen Beetle. Mezi koncepty se na druhém místě umístil předprodukční koncept Alfa Romeo 4C a třetí příčku obsadil Land Rover DC100.

"Celkově letošní ročník ovládly, zejména v kategorii sériových vozů, sportovní automobily, což potvrzuje přirozené vedoucí postavení tohoto špičkového segmentu v celém automobilovém odvětví," uvedl šéfredaktor AutoDesign Radek Laube. Mezi desítku nejlepších se ale například propracoval i lidový Volkswagen Up!, Kia Rio nebo Opel Astra GTC.

Vítězný hybridní koncept Volkswagen XL1 podle Laubeho zaujal především perfektním spojením čistého moderního a efektivního automobilového designu s tématem ekologie a šetrného provozu. Ferrari FF zase bodovalo nejen díky silnému výrazu přední masky a atraktivním tvarům skvěle přizpůsobeným povaze prestižní značky, ale také renesancí originální architektury karoserie ve stylu shooting brake.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám