Hlavní obsah

Mitsubishi chce letos trumfovat novým Outlanderem

Novinky, Martin Žemlička

Japonské Mitsubishi necelý měsíc před zahájením ženevského autosalonu ukázalo svůj letošní trumf - novou generaci sportovně-užitkového modelu Outlander. Jde již o třetí generaci, která se v Evropě začne prodávat koncem léta.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Outlander (2012)

Článek

Nový Outlander dostane zejména nové prvky bezpečnostní a komfortní výbavy. Jde například o systém monitorování bezpečné vzdálenosti před vozidlem (FCW), varování před vybočením z jízdního pruhu, adaptivní tempomat nebo dvouzónovou klimatizaci. Outlander konečně umožňuje seřizovat volant v obou směrech, novinkou jsou také xenonové světlomety a elektricky ovládané páté dveře.

V Evropě budou po uvedení na trh k dispozici dva motory, které budou pohánět buď všechna čtyři kola nebo jen kola přední nápravy. Jde o benzínový 2.0 MIVEC a dieselový motor 2.2 MIVEC. Výkony ani spotřebu paliva zatím japonský výrobce neuvedl. Jisté je, že ve výbavě nebude chybět systém pro samočinné vypínání motoru a nová 6stupňová automatická převodovka.

Foto: maž, Novinky

Mitsubishi Outlander (2010)

Po představení na letošním autosalonu v Ženevě bude zahájen prodej další generace Mitsubishi Outlander nejdříve v létě v Rusku, od konce léta také v dalších evropských zemích. Letos se počítá ještě se zahájením prodeje v Severní Americe a v Japonsku, kde se k vozu kupodivu dostanou zájemci až mezi posledními.

Od roku 2013 bude v Evropě Outlander prodáván také jako plug-in hybrid s benzínovým motorem, kterému bude pomáhat elektromotor.

Anketa

Ohodnoťte vzhled nového Outlanderu (jako ve škole)
1
22 %
2
21,9 %
3
33 %
4
15,9 %
5
7,2 %
Celkem hlasovalo 2399 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám